25. February 2023 0 Comments Uncategorized

Hur du väljer rätt grävmaskin för företagets behov

Dags för ditt företag att investera i eller eventuellt hyra en grävmaskin? Då finns det ett flertal olika alternativ att välja mellan! För att hjälpa dig att ta ett befogat val har vi skapat en checklista med saker att ha i åtanke när du går igenom utbudet.

Fastställ vilken storlek du önskar

Grävmaskiner kommer i många olika storlekar och detta beror på att de är utformade efter olika ändamål. Större projekt kräver ganska naturligt större grävmaskiner! Mindre grävare passar mindre arbeten, som att ta bort eller flytta stubbar, varav större grävare är ämnade större dräneringar och liknande.

Genom att fastställa vilken storlek du önskar innan du hyr eller köper en ny grävmaskin ser du till att den passar perfekt för det jobb den ska utföra. Rådgör gärna med leverantören för att få en grävmaskin i en passande storlek. Då vet du huruvida du bör hyra minigrävare för mindre grävarbeten eller en större variant för mer omfattande sådana.

Skapa en budget och förhåll dig till den

Nu när du vet vilka olika storlekar av grävmaskiner som erbjuds har du troligen också ett hum om vad det kommer kosta dig att investera i eller köpa en grävmaskin. Då är det viktigt att du har en budget att förhålla dig till. Annars är risken att du betalar för mycket för en grävmaskin hos en leverantör, alternativt att du inte får jobbet utfört på bästa möjliga sätt eftersom du inte betalat tillräckligt.

Budgeten kommer att se olika ut från företag till företag och din beror helt enkelt på hur era ekonomiska förutsättningar ser ut. Är ekonomin knapp kan du med fördel köpa en begagnad grävmaskin snarare än en sprillans ny. Att hyra en kan också vara billigare om den inte förväntas användas upprepade gånger. Ett mindre lån kan ses som en investering för företaget som vet att en grävmaskin kommer vara lönsam på lång sikt.

Granska de olika grävmaskinernas funktioner

Förutom att ta en titt på grävmaskinernas yttre vill du också undersöka hur de ser ut inuti. Då menar vi vilka olika funktioner samtliga grävmaskiner kommer med. En sluten hytt, luftkonditionering och övergripande ergonomiska egenskaper är några egenskaper som du gärna vill försäkra dig om finns. Grävmaskinens display är en annan funktion som kan vara betydande för den som ska sitta i grävmaskinen och utföra arbetet.

Element som dessa är otroligt viktiga att granska eftersom de kommer att skilja sig åt från modell till modell och varumärke till varumärke. Nöj dig inte med första bästa utan bestäm dig först när du landat i vilken grävmaskin som är bäst för just ditt företag!

Jämför priserna hos olika agenter

När du begränsat utbudet av möjliga grävmaskiner och återförsäljare eller uthyrare att välja mellan kan du börja be om offerter från dem. Smartast är det att vid detta tillfälle ha omkring 3-5 agenter att jämföra. Då har du redan lite mer kött på benen och kan fatta ett välgrundat beslut utefter vilket pris och vilken produkt du erbjuds. Även här kan du ha andra saker i åtanke, som huruvida servicen som erbjuds är professionell eller inte och vad du kan förvänta dig när det gäller underhåll av grävmaskinen.


Share: