23. November 2022 0 Comments Tips och trick

Tips när du ska köpa ett parasoll

Inför köpet av ett nytt parasoll, så kan det vara bra att ta del av en del tips och tricks. Det så att du får tag på ett bra parasoll. Det första du bör fundera på är hur stor parasollen ska vara. Ska den stå för sig själv eller täcka en matgrupp? Om du vill ha skugga när du äter, så utgå från vad du har för matgrupp. Större matgrupper kräver ett parasoll med en diameter på 3–3,5 meter. För mindre matgrupper eller balkongen så räcker det med ett parasoll som har 2–3 meter i diameter.

Nästa val du ska göra, det är vad för material du vill att ditt parasoll ska ha. Du kan välja att ha det i trä, men då går den inte att tilta samt är tyngre. Väljer du ett i aluminium, så är det lättare samt går att vinkla. Oftast har dessa även en vevfunktion.

Fler bra tips

När du ska köpa ett parasoll, så är det även en annan sak du behöver, nämligen en fot. Det för att ditt parasoll ska stå stadigt. Det finns idag olika varianter av parasollfötter. En vanlig variant är i plast, som fylls med vatten. Sedan finns det stadigare varianter som väger mellan 30–70 kilo. Väljer du en tung parasollfot, se till att den har hjul under så att du enkelt kan flytta den vid behov.

För att ditt parasoll ska hålla sig fint och inte blekas allt för snabbt så kan det även vara värt att satsa på ett så kallat parasollskydd. Det sätter du på då du inte använder ditt parasoll.

Köp ett bra parasoll

Om du är ute efter att köpa dig ett bra parasoll, så tipsar vi gärna om Jemfix. Hos dem finns det nämligen ett brett utbud av parasoller samt även tillhörande parasollfot och mycket mer.


Share: