22. October 2021 0 Comments Tips och trick

Tips kring belysning

Om du vill satsa på bra inredning hemma, så får du inte glömma bort hur viktigt det är med rätt belysning på rätt plats. Det oavsett om du satsar på led lampor, billiga lampor, lampor för taket eller andra sorters lampor. Ett första tips vi har, det är att du kan hitta bra lampor på www.lampornu.se. Sedan har vi även flera bra tips till att dela med oss av. Du bör till exempel ha flera olika ljuspunkter och olika former av belysning i alla dina rum. Man talar ofta om att det krävs 5 till 7 olika ljuskällor, fler om det är ett större rum. Att ha många lampor ett rum gör det brukbart samt att det även gör det mer trivsamt-.

Bra belysningstips

Olika rum kräver olika typer av belysning. Du kan med fördel köpa lampor online. Är det till sovrummet du ska ha lampor, se till att satsa på en bra lampa i taket. Den är bra att tända upp för bäddning, städning med mera. Ha även en eller ett par riktade lampor vid sängen så att du kan läsa om du vill. Sedan bör du satsa på stämningsljus i form av bordslampa eller fönsterlampa.

Köket är ett rum där du behöver ha bra ljus för att laga mat samt över köksbordet då ni ska äta. Det går använda spottar i taket vid köksbänken samt en bra lampa över bordet gärna med dimmerfunktion.

I badrummet är det bra att ha ordentligt med ljus, så att du ser vad du gör framför spegeln.

Bra använda dig av olika typer av belysning

Alla rum som du har i ditt hem, de har ju en funktion. Arbetsrummet är för arbete och kräver därmed bra arbetsbelysning. I grunden är det bra att ha allmänbelysning i alla rum. Sedan lägga till punktbelysning, stämningsbelysning och så vidare, beroende på vad rummet används till.


Share: