19. February 2022 0 Comments Tips och trick

Tips för att hitta bästa kreditkort

Om du har funderat på att skaffa dig ett kreditkort, så kanske du även funderat på vilket av alla alternativ som kan tänkas passa dig. Det finns ju idag olika sorters kreditkort samt att de även benämns olika och det ofta utifrån vad de har för förmåner. Bland annat finns det ju idag kreditkort i form av resekort, shoppingkort, matkort, bensinkort och så vidare. Om du vill hitta bästa kreditkort, så kan det vara bra att först fundera på vad du vill ha ut av ditt kreditkort. Fundera även över de köpvanor du redan har idag.

Olika kreditkort ger olika förmåner

Något alla kreditkort har gemensamt, det är att de alla ger dig en viss kreditlimit att kunna handla för. De alla brukar även ha bonusprogram och förmåner. Men hur dessa ser ut och var du kan få rabatter, det skiljer sig åt mellan alla kort.

Om du reser väldigt ofta, så är det bästa kreditkortet ett så kallat resekort. Det ger dig ofta rabatt på resor och hotell samt att du även kan få bra villkor kring uttag och valutapåslag. Det har även en bra extra reseförsäkring kopplad till sig.

Du som kör mycket bil och tankar ofta, bästa kreditkortet för dig är då ett bensinkort. Det kan ge drivmedelsrabatt samt flera andra bra förmåner.

Om du gillar att shoppa, i butiker och online, så kan det vara bra att satsa på ett shoppingkort. Det finns specifika sådana för vissa butiker, så väl som det finns de som ger poäng på många olika ställen.

Om du ofta handlar mat, så kan ett matkort vara bra. Det är då ett kreditkort som är kopplat till en viss matbutik.

Jämför för att hitta bästa kreditkortet

Om du har kommit fram till vad det är för typ av kreditkort du bör satsa på, så är det inte bara att ta första bästa. Du bör se till att jämföra dem mot varandra. Så är det resekort du vill ha, jämför då alla resekort som finns så väl som du gör det samma oavsett om det är ett shoppingkort, matkort eller bensinkort.

Vad ska man då jämföra? Jo, det kan vara bra att kolla upp vad du får i kredit, samt villkor för återbetalningen av den. Kolla även hur det ser ut med delbetalning och ränta. Dessa saker är de viktigaste. Sedan kan du efter det kolla vad de har för förmåner och bonusprogram med mera.

En del kreditkort kommer helt utan årsavgift, vilket innebär att de är gratis att äga och använda, utom då återbetalning och räntan. Sedan finns det de kreditkort som har en årsavgift. Ofta är det så att ju högre årsavgift det är, desto exklusivare förmåner är kopplade till kortet.

Om du vill ha en bra hjälp för att kunna hitta bästa kreditkort, så kolla då gärna in hittakreditkortet.se som är en bra jämförelsesajt. Där kan du läsa mer om olika former av kreditkort samt se dem listade på ett bra sätt, som ger dig en bra överblick.


Share: