13. December 2022 0 Comments Tips och trick

Hydraulhammare till grävmaskin och minigrävare

En av de viktigaste utrustningsdelarna för din grävmaskin eller din minigrävare, det är en hydraulhammare. Med en sådan kan du bland annat bryta upp betong, sten, asfalt samt en massa annat material. Du som vill ha en bra hydraulhammare minigrävare du kan hitta det hos Scanbolt.

Det som är så bra är att det spelar ingen roll hur stor eller liten grävmaskin du har, eftersom att alla grävmaskiner i alla storlekar kan utrustas med hydrauliska hammare. Dessutom finns dessa i många olika modeller. Det du ska tänka på, det är att ta hänsyn vad för behov du har av den i det projekt du tänkt göra. Bland annat bör du fundera på storlek, vikt och slagstyrka.

Använda hydraulhammare

En hydraulhammare monteras på din grävmaskin. Sedan kan du använda dig av din grävmaskins hydraulsystem för att driva hammaren. Detta gör att du då får en större kontroll över riktningen på slagen samt även dess intensitet. Du kan då med precision rikta in dig på de områden som ska avlägsnas.

En hydraulhammare är ett mycket mångsidigt och viktigt verktyg, särskilt på byggarbetsplatser. Väljer du rätt sorts hydraulhammare så har den en bra konstruktion som gör den hållbar och tålig. Det mot brytkrafter under drift.

Att tänka på när du ska köpa en hydraulhammare

Det finns som sagt en del saker du kan tänka på då du ska köpa dig en hydraulhammare. Är det till en vanlig grävmaskin eller minigrävare? Tänk på enhetens storlek och vikt så att den passar för just den grävmaskin du har. Idag finns det hammare som väger under 100 kilo upp till hammare som väger ett halvt ton.

Sedan bör du även se till att fundera på vad det är för arbete du ska göra med din hydraulhammare. Är det till exempel så att du ska göra tunga rivningsarbeten så är det viktigt att ha en kraftigare hammare än om du bara ska bryta upp betong.


Share: