20. May 2021 0 Comments Övrigtt

Välja rätt sorts slipmaskin

För att kunna slipa på rätt sätt så gäller det att ha rätt sorts slipmaskin. När det finns ytor som ska bearbetas eller slätas till så är det bra att använda dig av en slipmaskin. Det är även bra om det ska tas bort färg, lack eller rost. Idag finns det många olika typer av slipmaskiner. Kolla gärna in S Maskin slipmaskin. Bland slipmaskiner finns det bland annat bandslip, tallrikslip, borrslip, deltaslip, planslip, vinkelslip och många fler.

Bandslipar

En bandslip är en slipmaskin som har ett slipband som hela tiden leds över en driv-och styrulle. Med denna slip kan du bland annat slipa trä, plast och icke järnhaltiga metaller. Ytor som är slipbara är stora till mycket stora där det är ett måste att slipa bort mycket material.

Deltaslipar

Denna typ av slip drivs av en vibrationsmekanism. Med den kan du komma åt att slipa på ställen som är trånga. Beroende på slippapper så kan du slipa trä, metall, färg och lack. Det går att använda den för att slipa hörn och kanter, nischer, luckor, vinklar samt svåråtkomliga ställen.

Planslipar

När det gäller planslip så är det en slipmaskin som har en slipplatta som är fyrkantig. Den rör sig med små cirkelrunda rörelser. Det gör att stora ytor kan bearbetas när de behöver en mindre, fin slipning. Slipbara material med denna är trä. Det går bra att slipa stora, släta ytor samt hörn och kanter.

Vinkelslipar

En vinkelslip har en roterande slipskiva. Med en vinkelslip kan man dels slipa, dels kapa material. Det går bra att kapa metall samt sten med denna. Slipbara ytor är metall, sten samt ytor som behöver bli fria från rost.

Köp rätt slipmaskin

Fundera på vad det är du behöver slipa och om du ska slipa ofta eller mer sällan. Det för att kunna välja rätt typ av maskin att slipa med.


Share: