24. February 2022 0 Comments Övrigtt

Välja luftvärmepump

Du som på ett bra sätt vill kunna sänka uppvärmningskostnaderna samt få en bättre miljö inomhus, du kan med fördel satsa på att ha en luftvärmepump som ett komplement till ditt befintliga värmesystem. Mer om denna teknik samt även annan hittar du här. Om du funderar på vad för slags luftvärmepump du ska välja, så styrs detta val av ett visst antal faktorer. Det första du bör fundera över, det är hur stor yta du ska värma upp. Du bör ju ha en luftvärmepump som är anpassad efter storleken på ditt hus. Sedan är det även bra att kolla hur kallt det är där du bor. För om det ofta är många minus, så an det vara så att du behöver satsa på en kraftfull luftvärmepump. Sen är det inte bara vad det är för temperatur ute som spelar roll utan även ditt hus isolering.

Fler faktorer som spelar roll

När du ska välja en luftvärmepump, fundera även på om den ska vara lite mer avancerad. Idag är dee flesta luftvärmepump utformade för att även kunna ge dig en inomhusluft som är fräschare. Det då de har ett filter som tar bort partiklar som är skadliga.

En viktig faktor inför valet av luftvärmepump, det är att fundera på hur viktigt design och ljudnivån är. En luftvärmepump har ju två delar varav en sitter ute på utsidan av huset. Denna tar upp värme/energi från luften ute. Den andra delen placeras inomhus. Den sprider ut värmen via en fläkt. Det går att dölja dessa delar till viss del, beroende på hur du väljer att placera dem.

Fundera också på om din luftvärmepump ska ha tekniska finesser. Många av dem går faktiskt att styra med hjälp av en app i mobilen. Men då måste den ha internetuppkoppling. Sedan finns det det luftvärmepumpar som även kan skapa svalka om sommaren. Den har förvisso inte samma räckvidd som värmen, men är bra för vissa rum som till exempel sovrummet.


Share: