18. January 2022 0 Comments Övrigtt

Inred med canvastavla

Väggarna i hemmet, de mår bra av att få lite liv och färg. Det är ju ganska trist att ha helt kala väggar eller hur? Även på jobbet, om man har ett kontor, så är det inte fel att inreda väggarna på bra sätt. Ett hett tips är att använda dig av en canvastavla, eller varför inte flera stycken? En stor fördel med canvastavlor är att det idag finns grymt många motiv att välja på. Sedan finns det de som låter dig trycka upp egna foton på canvas. Ett annat alternativ du har, det är att köpa hem tomma canvasdukar och färg och skapa din egen tavla.

Varför välja canvastavlor?

Ett enkelt svar på den frågan skulle kunna vara, varför inte? Grejen med canvas är ju att du kan hänga upp duken som den är, eller sätta en ram runt den, så att den blir mer av ett konstverk. En inramad canvas kan göra en hel del för din vägg! Du kan välja att ha en enda stor, eller flera små. Att välja canvastavlor är dessutom lite roligare än att rama in en poster eller att köpa en annan slags tavla som inte håller lika bra.

När du ska välja motiv, så utgå gärna från din övriga inredning och stil. Det är inte fel att plocka upp färger du har på möbler och annat och låta dem även finnas med i motivet på tavlan eller tavlorna.

Ett annat sätt att tänka när du väljer motiv, det är att fundera på vad för känsla du vill få fram med den. Kanske en solnedgång är det du vill ha, eller vilda djur?

Vad för canvastavla passar dig?

Två saker är viktiga i valet av canvastavla. Dels vad du har för motiv, dels vad för storlek den har. En del tavlor är även i flera delar, som ska sättas jämte varandra för att skapa ett större motiv. Hur du väljer att hänga dina tavlor, det kan även det spela en viss roll. En del föredrar att ha en enda stor tavla på en vägg, för att få till ett maffigt uttryck. Andra vill ha som en hel tavelvägg. I en sådan kan du även blanda in andra sorters tavlor, samt även hänga upp fotografier samt annat på väggarna.

Det finns idag vissa knep och gyllene regler du kan välja att gå efter då du ska hänga upp din tavla, eller dina tavlor. Det är till exempel bra att ha dem i rätt höjd. Inte för högt, inte för lågt, utan i ditt blickfång!

Hitta rätt canvastavla för dig

Om du inte vet vad för canvastavla som kan tänkas passa in i ditt hem, så tipsar vi dig att kolla in Konstlagret. Hos dem finns det en stor kollektion av just denna sorts tavlor. Det finns grymt många motiv att välja mellan så väl som det finns olika format och olika storlekar. Hos dem kan du garanterat hitta en eller flera tavlor på canvas, som mer än väl kommer passa in i ditt hem.


Share: