27. November 2021 0 Comments Möblerr

Hitta rätt fåtölj

Funderar du på att köpa en fåtölj? Denna trevliga sittplats pryder ofta sin plats i hemmet och kan användas på lite olika sätt. Det går ju att ha en fåtölj tillsammans med soffa, så väl som du kan ha en separat läsfåtölj i ett lämpligt hörn. Det finns en del saker att tänka på inför valet av fåtölj. Bland annat vad du har för behov av den, vad den ska användas till, hur ofta den ska användas samt var den ska stå.

Bra saker att fundera på är vad för höjd du vill att ryggstödet ska ha och om den ska vara med eller utan armstöd. Fundera även på färg och form på den. Tänk även på bekvämlighet och kvalitet.

Välja fåtölj

Idag finns det fåtöljer i en massa olika storlekar. Vad för storlek du ska välja, det beror på var du har tänkt ställa den. Den måste ju få plats där du ska ha den! Om du är ute efter att ha en den som en läsfåtölj, så är det smart att välja en som har en hög rygg samt armstöd. Är den bara till som en extra sittplats i vardagsrummet, så fungerar fåtölj med låg rygg bra.

En annan variant av fåtölj är den så kallade solitärfåtöljen. Den kan bryta av stilen helt eller komplettera stilen du har idag. Sedan finns det även komfortfåtölj, med fotpall samt reclinerfåtölj med inbyggd fotpall.

Välja material och färg

Utöver utseende på fåtöljen så är det ju även bra att fundera över vad för material den ska vara i. Det finns ju tygfåtöljer så väl som det finns skinnfåtöljer. Färgen på den kan också spela stor roll. Det är ju bra att välja en fåtölj som fyller ett visst syfte men det är även bra om den passar in i din övriga inredning. Om du nu inte vill den ska bryta av helt vill säga.


Share: