24. January 2022 0 Comments Hem

Välj rätt sorts köksbord

Hemmets hjärta, det är ju köket och det är ju ofta runt köksbordet eller matbordet familjen samlas varje dag. Sedan är det även vid detta bord man kanske sätter sig för att göra läxor, betala räkningar, spelar spel och umgås, utöver att man äter middag vid det. Att ha rätt köksbord kan göra en hel del. Det finns en del saker att tänka på inför valet av köksbord. Ska det vara ett köksbord i trä eller föredrar du ett annat material? Sedan är det bra att fundera över vad du har för behov. Ska det vara många middagar vid bordet, även med gäster? Är det bara du, eller har du en stor familj?

Hitta ett passande köksbord

Om du vill, så kan du satsa på ett köksbord i trä tillverkat efter dina önskemål, eller köpa ett färdigt. Fundera på om ditt köksbord trä ska vara just i köket, eller om det är mer av ett matsalsbord du är ute efter. Eller kanske du vill ha båda delar?

Ytan du ska ställa ditt bord på, det avgör även storleken och formen på det. Samt så klart hur många som ska sitta vid det.

Välja form på matbordet

Ett köksbord kan ha många olika former och vad för form det är på bordet, det kan påverka rummet det står i. Har du en liten yta så kan det vara bra att ha ett runt bord, så att rummet i sig känns rymligare än vad det kanske är. Bord som är rektangulära eller kvadratiska är bra om det måste få plats många vid det. Sedan är det ofta enklare att placera ett bord på olika sätt om det finns raka linjer.

Att ha bra mått på bordet i sig är viktigt och bör anpassas efter hur många ni är samt om ni ska göra mer än bara äta vid det. Tänk även på att matbordsstolarna ökar matbordets omkrets.


Share: