23. January 2022 0 Comments Hem

Snyggt att inreda hemmet med luggmattor

Om du ska köpa en ny matta till hemmet, varför inte då satsa på en luggmatta? Denna typ av matta är mjuk och skön att gå på samt att den passar väl in i de allra flesta rum. Det finns idag luggmattor med lång lugg så väl som det finns luggmattor med kort lugg. Just att ha mattor överhuvudtaget i ditt hem är inte fel. Det oavsett om du väljer en luggmatta eller en annan variant av matta. Mattor gör mycket för inredningen samt att det är ju så mycket trevligare att gå på en matta, än ett bart golv.

När du ska välja en ny matta till hemmet, så är det ju bra att fundera lite på var den ska ligga, vad den ska vara i för material, vad för storlek den ska ha samt vad för färg eller mönster som passar bäst.

Vad för matta ska du satsa på?

Val av matta bör göras efter vad för rum du ska ha den i. Vissa rum bör ha lite tåligare mattor, som an stå emot slitage, smuts och väta. Andra rum kan ha mattor som bara är där för att göra det fint. Så köp inte en matta innan du vet var den ska ligga. Även om du tycker den är fin. Det gäller ju att ha rätt matta på rätt plats. Hallen och köket är två platser där du inte bör ha luggmattor på, utan satsa hellre på lite tåligare mattor! Däremot kan det passa väldigt bra med luggmatta i sovrummet, vardagsrummet eller i barnens rum.

Rätt matta på rätt plats

Om du ska köpa en matta till ditt vardagsrum, då kan du med fördel välja luggmattor! I detta rum vill man ju gärna ha en mjuk, mysig matta vid soffan. Se bara till att välja en som inte är allt för liten! I sovrummet kan du också med fördel satsa på att ha en luggmatta om du vill. Den är skön att sätta ner fötterna på när det är dags att kliva ur sängen.

När du ska välja matta till köket, så bör du välja en som tål det mesta. I köket kan det förekomma en del spill, av både mat, vatten och andra drycker. En bra matta för denna yta är oftast en plastmatta. En annan del av hemmet, som måste ha en tålig matta, det är hallen. Där är det ju ofta liv och rörelse, många som går in och ut samt drar med sig snö, grus, smuts och annat. Innanför dörren kan du ha en snygg dörrmatta och sedan en snygg, tålig hallmatta.

Placera din matta

Oavsett vad för matta du väljer att satsa på, börja med att göra rent golvet där den ska ligga. Dammsug upp grus och sten, samt våttorka. Du kan sedan även satsa på att ha en undermatta före den vanliga mattan. Den skyddar både golv och matta från slitage. Sedan gör den även att mattan håller sig på plats och ligger där du har lagt den.


Share: