27. July 2022 0 Comments Hem

Nyfiken på ribbvägg – vi berättar mer

Ribbväggar i såväl hem som på offentliga platser blir allt vanligare. Det är ett effektivt sätt att få ett “tystare” rum och på samma gång en bonad och professionell känsla i inredningen. Vi ger dig några tips hur du kan tänka angående inredning i några av dina rum.

Lämpligt val av rum

Kanske tänker du att en ribbvägg i första hand finns i offentliga miljöer. Ribbväggar kan installeras i de flesta rum och miljöer, så väl hemma i ditt hus likväl som på arbetet. Tack vare ribbväggens stora möjligheter att utseendemässigt anpassas är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränserna för hur de kan användas för att forma ett rum.

Hall, vardagsrum och kök

Oavsett om det handlar om hall, vardagsrum eller kök, en ribbvägg skapar rätt känsla och stämning. Hallen är den plats i hemmet där det oftast är mest rörelse. Genom att installera en ribbvägg i hallen bidrar man inte bara till att skapa en mysig och trevlig atmosfär, utan man får också en betydligt dämpad ljudmiljö.

En ribbvägg i vardagsrummet förändrar känslan av rummet och förbättrar dessutom akustiken. Vardagsrummet är en samlingsplats för både familjen och besökare, och det är därför vanligt att många prioriterar det här rummet mest när det kommer till möbler och inredning i övrigt. Ribbväggar finns i mängder av olika utföranden och är framtagna för att kunna passa in i de flesta olika miljöer. Dessutom är de enkla att montera.

Köket är hemmets hjärta. Här samlas familj och besökare för att laga mat, äta den och njuta eller bara umgås. Det är en plats där samtalen flödar fritt, och där vardagens händelser avhandlas. Att skapa en trevlig stämning i köket är därmed något som är helt avgörande för att få ett hem som alla trivs att befinna sig i.


Share: