11. April 2023 0 Comments Hem

Hitta bästa grillen

Att grilla hemma är inte fel, men då är det ju smart att ha en passande grill! På kitchenlivingdining.com/se/kan du hitta en hel del grillar, som elgrillar, gasolgrillar, kolgrillar och multigrillar. Men vilken grill ska du då satsa på att köpa? Vi går igenom några av dem.

Elgrillar

Bor du i stan, med bara en balkong, så kan en elgrill vara smart. Denna typ av grill är perfekta för personer som har begränsat utomhusutrymme. De är lätta att använda utan stökig rengöring efteråt. Det som kan skilja sig åt, är smaken på det du grillar, eftersom du inte kommer att få en autentisk rökig smak.

Gasolgrillar

Dessa är utan tvekan den mest populära typen av bakgårdsgrillar du kan hitta. Den är enkel att använda, bara att vrida på vredet och börja grilla. Om bekvämlighet är viktigt för dig är en gasolgrill precis vad du behöver.

Å andra sidan är de vanligtvis dyrare än andra typer av grillar. Det är också svårt att uppnå samma rökiga smak som du skulle få med kolgrill.

Kolgrillar

Goda gammaldags kolgrillar – en tidlös klassiker som aldrig går ur tiden. Dessa typer av grillar använder vanligtvis träkolsbriketter för eldkraft. Den rökiga smaken de ger köttet är oöverträffad, det är förmodligen därför de är så populära.

Även om de kräver mycket ansträngning för att få igång elden, är resultatet verkligen värt den extra ansträngningen. Det är svårt att replikera samma rökiga smak som du får från kolgrillar med någon annan grillmetod.

De kostar i allmänhet mindre än andra typer av grillar, och de ger dig mer kontroll över de direkta/indirekta kokzonerna på grillarna eftersom det är lätt att ordna kolbriketterna. De blir mycket varmare än gasol- eller elgrillar så din mat blir tillagad mycket snabbare.

Till deras nackdel finns att den tar tid på sig att få upp värmen och glöd så att du kan börja grilla. Sedan är de lite svårare att rengöra.


Share: